Katja Ujčič je raziskovalka duha, telesa in uma, predavateljica, mentorica, svetovalka parom, skupinam, podjetjem in posameznikom pri osebnostni rasti in spoznavanju samega sebe ter svojega izvornega poslanstva. Razvila je specializiran, a preprost holistični pristop za lajšanje in premagovanje težav fizičnega, psihičnega, emocionalnega in duhovnega izvora, ki ga je nagradila s svojo edinstveno metodo odkrivanja ter razvijanja nadarjenosti pri odraslih in otrocih.  

Katja Ujčič je že vrsto let svetuje nadarjenim posameznikom, tako otrokom kot odraslim. Zaradi svoje osebne izkušnje nadarjene osebe je terapevtsko pot nadaljevala na študiju terapije za nadarjene. Največji del svojega poslanstva je namenila odkrivanju in razvijanju prirojene nadarjenosti, talentov, odpravljanju kreativnih blokad ter prepoznavanju in preseganju posebnih notranjih program, vzorcev ter potreb nadarjenih.


Njena metoda odkrivanja in razvijanja talenta privede nadarjenega posameznika do intenzivnega potovanja vase, mu pomaga prepoznati in sprejeti talent, investirati v njegov nadaljnji razvoj ter črpati samozavest, intuicijo in moč iz njegove avtentičnosti. Vsem nadarjenim, odkritim, kot tudi še neodkritim, nudi tudi prostor za izražanje njihovega kreativnega potenciala in druženje s podobno intenzivnimi posamezniki.

 
Podjetja, katerim Katja Ujčič svetuje, so podjetja, ki so usmerjena v razvoj novih prodornih tehnologij in vsebin, podjetja, ki se ukvarjajo s kreativnostjo, invativnostjo, izumiteljstvom ter tista, ki želijo ostati v koraku s časom, ki prihaja. 


Katja je v svojem poklicnem življenju je bila na zahtevnih in odgovornih delovnih mestih. Kot izjemno nadarjen otrok ni imela možnosti razvoja svoje nadarjenosti in je izkusila pot brez pravega vodstva in podpore, zato želi vsem, ki so odkriti ali še neodkriti talenti, sočutno pomagati na njihovi poti pri prepoznavanju in implementiranju nadarjenosti v njihovo življenje. 


Kot ustanoviteljica in direktorica GeniusX, Inštituta za razvoj in raziskave nadarjenosti, Katja aktivno sodeluje v mednarodnih skupinah za nadarjenost, sodeluje z globalnimi terapevti, institucijami in skupnostmi nadarjenih ter se vključuje v projekte EU, povezane z nadarjenostjo. Je strastna zagovornica drugačnega, bolj poglobljenega razumevanja in podpore za nadarjene posameznike ter njihove družine, ne le v izobraževalnih in zdravstvenih okoljih, ampak tudi v poslovnem in družbenem okolju.


Katja sodeluje z različnimi mednarodnimi institucijami, podjetji in posamezniki na področju nadarjenosti ter sodeluje v humanitarnih pobudah za podporo nadarjenih otrok iz manj privilegiranih okolij. Je tudi članica International High IQ Society, aktivna članica interesne skupine Art Therapy & Giftedness pri EFAT, Evropski federaciji za umetnostno terapijo, članica Syncritic Institute ter sodelujoča članica Inštituta Daimon za visoko nadarjene.

Poleg svojega dela je Katja navdušena plesalka baleta in predana ljubiteljica joge. Uživa v slikanju in se razveseli dolgih sprehodov v naravi.

Izobraževanja

Dodatna izobraževanja

Formalna izobrazba

Naročite se na naše novice

Prijavite se s svojim e-poštnim naslovom. Prejeli boste brezplačne novice, nasvete, članke in ostale informacije.

Spoštujemo vašo zasebnost. Za več informacij o tem, kako skrbimo za vaše podatke, si oglejte naše pogoje zasebnosti.